Teretana i ishrana

A fine WordPress.com site

Pravilna ishrana

Leave a comment

Šta je pravilna ishrana?

Tačna definicija pravilne ishrane ne postoji ali kada bi morali da je definišemo rekli bi da je pravilna ishrana umereno uzimanje svih namirnica osim onih koje nisu zadrave, kada izbacimo namirnice koje nisu zdrave dobijamo zdravu i pravilnu ishranu.

Kako postiči pravilnu ishranu?

Ako ste ćitali bilo kakav drugi članak vezan za ishranu sigurni vam je poznato da je više manjih obroka bolje nego manje većih. Što znači da između tri glavna obroka treba da imamo i još dve užine. Glabni obroci treba da sadrže neku vrstu proteinske hrane dok užina može biti neko voče ili povrče. Takođe je bitno i uzimanje tečnosti 1 litar na 25kg telesne tegine , što znači da čovek od 75 kg treba da uzme 3 litre tečnosti, zavisno od vremenskih uslova nekad više kad je toplo, a nekad manje zimi kad je hladno. Kad se kahe tečnost ne misli se samo na vodu već i na sadržaje tečnosti koji ne sadrzi i u voću, povrću, pa čak i u mesu.

Za ljude koji žele da dobiju mišičnu masu i koji dižu veće težine seve je isto samo što treba da dodaju još kvalitetnih ugljenih hidrata i više proteina.

slika preuzeta sa imageshack.us

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s